Ενημέρωση για απεργία στις φυλακές των ΗΠΑ τον Αύγουστο

Ενημέρωση για απεργία στις φυλακές των ΗΠΑ τον Αύγουστο
Genre
Εκδήλωση
Release date
01 January 1970
Ενημέρωση για απεργία στις φυλακές των ΗΠΑ τον Αύγουστο
01 January 1970 | Εκδήλωση

Ηχητικό αρχείο ενημέρωσης-συζήτησης σχετικά με την επερχόμενη απεργία στις φυλακές των ΗΠΑ τον Αύγουστο. Τηλεδιάσκεψη με τους συντρόφους (απο αμερική) του Revolutionary Abolitionist Movement (RAM)

Πραγματοποιήθηκε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6 20:00 στο Κατειλημμένο Γυμναστήριο
Ειρήνης Αθηναίας 5 και Πουλχερίας (απέναντι απο το λόφο του Στρέφη)

Στις ΗΠΑ κατοικεί μόλις το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, παρόλα αυτά ο αριθμός των φυλακισμένων στο συγκεκριμένο κράτος ξεπερνά το 20% των φυλακισμένων σε όλο τον κόσμο. Ενώ το κράτος ισχυρίζεται ότι κατήργησε την σκλαβιά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, στην πραγματικότητα το σύστημα σκλαβιάς απλώς μετατράπηκε σε βιομηχανικό συγκρότημα φυλακών. Γι’αυτό τον λόγο, και σε συνέχεια της μεγαλύτερης συντονισμένης απεργίας στις φυλακές των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 2016, τον ερχόμενο Αύγουστο έχει κανονιστεί ακόμα μία.

Στα πλαίσια της προώθησης της διεθνιστικής αλληλεγγύης, θα συζητήσουμε με τα μέλη του Revolutionary Abolitionist Movement (RAM) για την επικείμενη απεργία στις φυλακές των ΗΠΑ, εστιάζοντας στις ιστορικές ρίζες της σκλαβιάς, την προέλευση των συγχρόνων φυλακών από τη δουλοκτησία, και την αντίσταση στο σύστημα. Επίσης το RAM θα μιλήσει για τις δικές του επαναστατικές κινήσεις αλληλεγγύης στον αγώνα που πραγματώνεται εντός των φυλακών.

Από την αμερική ως την ελλάδα,
Φωτιά σε όλες τις φυλακές!