Συμμετοχή

Αναφορικά με τη συμμετοχή στις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης (93.8FM)

Οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης (Ρ.Αν.Εκ.) ως αυτοοργανωμένο εγχείρημα, καθορίζεται από τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτόν και τον συντηρούν. Ο συνεχής και ανοικτός εμπλουτισμός της σύστασης του 98FM από καινούργια άτομα, του προσδίδει ένα δυναμικό χαρακτήρα. Ο σταθμός είναι ένα ανοικτό εγχείρημα στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε συμφωνεί με τη λογική που το διέπει.

Ο σταθμός δεν είναι μία πολιτική ομάδα, είναι ένα εγχείρημα με πολιτικά χαρακτηριστικά όπου συναντιούνται άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά με άξονα την αντιεξουσία. Κινούμαστε αδιαμεσολάβητα και αντιεμπορικά, χωρίς διακρίσεις και αρχηγούς, κόμματα και θεσμικούς φορείς κάθε είδους, αυτοοργανωμένα και κινηματικά. Δρούμε σε συλλογικό επίπεδο, σεβόμενοι την προσωπική έκφραση του καθενός και τις απόψεις του με βάση πάντα τις μίνιμουμ πολιτικές συμφωνίες. Ο συλλογικός και ισότιμος χαρακτήρας του εγχειρήματος, διασφαλίζεται μέσω της εβδομαδιαίας συνέλευσης αλλά και των διαφόρων δραστηριοτήτων των ομάδων εργασίας όπου συμμετέχουν τα άτομα που απαρτίζουν το σταθμό. Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο σεξισμός και άλλες παρόμοιου είδους αγκυλώσεις, δεν χωράνε στο εγχείρημα. Σε αυτά τα πλαίσια κινούνται και οι εκπομπές, στις οποίες φυσικά δεν υπάρχουν διαφημίσεις, ούτε κερδοσκοπικοί στόχοι. Αντιθέτως προτάσσουμε την δημιουργία μιας κουλτούρας αντίστασης απέναντι σε αυτήν της αποχαύνωσης.

Κάθε άτομο που θέλει να έρθει σε επαφή με το εγχείρημα, μπορεί να το κάνει είτε στις ανοιχτές συνελεύσεις του σταθμού που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και είναι ανακοινωμένες, είτε μέσω των κλασσικών τρόπων επικοινωνίας: mail (98fm[a]radio98fm.org), τηλέφωνο, ή επίσκεψη στους χώρους του σταθμού.

Η παρουσία κάθε ατόμου στην εβδομαδιαία συνέλευση (εκτός απροόπτου ή άλλου σοβαρού λόγου) θεωρείται απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του εγχειρήματος, έτσι ώστε η γνώμη του καθένα μας να λαμβάνεται υπόψη και να μην παρουσιάζεται το δυσάρεστο φαινόμενο όπου λίγοι παίρνουν τις αποφάσεις για τους υπόλοιπους. Λόγω, κυρίως, των υλικοτεχνικών αναγκών που παρουσιάζει ο σταθμός, υπάρχει οικονομική συνεισφορά (ανάλογα φυσικά με τις οικονομικές δυνατότητες του καθένα), η οποία καθορίζεται από τη συνέλευση. Ο σεβασμός στο χώρο που στεγάζεται ο σταθμός και η προσοχή στα μηχανήματα τα οποία τον στηρίζουν είναι αυτονόητα. Όσοι λοιπον χρησιμοποιούν τα μηχανήματα αυτά είναι επιφορτισμένοι και με αυτή την βασική ευθύνη.

Οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης, καλούν όσους θέλουν και μπορούν, να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της αντιπληροφόρησης και να μετέχουν στις διαδικασίες του εγχειρήματος.

Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης (93.8FM)