Ανακοινώσεις - Πρόγραμμα

Στις Ραδιοψυχεδελικές Απαγγελίες αυτήν την εβδομάδα – Γιώργος Ιωάννου – Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ {Psydub Mix}

Στις Ραδιοψυχεδελικές Απαγγελίες αυτήν την εβδομάδα – Γιώργος Ιωάννου – Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ {Psydub Mix}

Στις Ραδιοψυχεδελικές Απαγγελίες αυτήν την εβδομάδα (Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 2 τα ξημερώματα) θα ακούσουμε αποσπάσματα απο τη συλλογή διηγημάτων του Γιώργου Ιωάννου – Η μόνη Κληρονομιά και συγκεκριμένα το κεφάλαιο “Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ “.

 

Περίληψη κειμένου: Το διήγημα ασχολείται με την πορεία δύο οικογενειών που προέκυψαν από το γάμο προσφύγων από τη Θράκη.
Λίγες μέρες μετά το γάμο τα δύο αντρόγυνα θα παρουσιαστούν στην επιτροπή για να διαλέξουν το οικόπεδο που τους αναλογούσε. Από τις διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης εκείνοι θα προτιμήσουν την περιοχή του Εσκί Ντελίκ, ψηλά στα κάστρα της πόλης, όπου και θα χτίσουν τα σπίτια τους.

Στα χρόνια της Κατοχής τα παιδιά των προσφύγων θα βγαίνουν στους δρόμους και θα πωλούν διάφορα μικροαντικείμενα, συντηρώντας έτσι τις οικογένειές τους, ενώ στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, θα συμμετάσχουν στις πολεμικές αναμετρήσεις, έχοντας πεισθεί ότι θα έχουν κάποιο όφελος. Το τέλος, όμως, του εμφυλίου θα βρει τα αγόρια του ξυλουργού θα βρεθούν άνεργα και θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία…

Διάρκεια : 19’51΄΄

Μουσική : Psydub

 

98FM

February 25th, 2017

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *