Kείμενα 98FM

Oταν ο λoγος φιμωνεται, η σιωπη ειναι συνενοχη

Χρονικό της παρέμβασης στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash και των μαζικών σύλληψεων που ακολούθησαν.

-Στις 10/01/2012 ομάδα συντρόφων κατέλαβε τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ανατρέποντας την ροή του προγράμματος και μεταδίδοντας ηχογραφημένο μήνυμα ως έμπρακτη αλληλεγγύη στα μέλη του Επαναστατικού αγώνα και όσους δικάζονται για την ίδια υπόθεση.

-Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της εκπομπής του ηχογραφημένου μηνύματος, έξω από το κτίριο με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα  κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες όσο περνούσε η ώρα όλο και αυξάνονταν.

 

-Έξω από το κτίριο του σταθμού, γίνονταν διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπευθύνων του σταθμού με την αστυνομία και την εισαγγελική αρχή. Η  διεύθυνση του σταθμού δήλωνε ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε καμιά ενέργεια διωκτικού χαρακτήρα (μήνυση ή καταγγελία) και έκανε έκκληση  για μη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο.

 

-Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των αλληλέγγυων, απόφαση της οποίας ήταν η άρνηση παράδοσης και ότι για να προβούν σε προσαγωγές  θα πρέπει να εισβάλλουν στο κτίριο, όπως και έγινε λίγο μετά της 14.00.

-Οι συλληφθέντες οδήγηθηκαν στην ΓΑΔΑ  και κρατήθηκαν μέχρι την ολοκλήρωση της αυτόφωρης διαδικασίας το πρωί της επόμενης μέρας όπου ορίσθηκε δικάσιμος μετά από δύο αναβολές για τις 26 Μαρτίου 2012. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν αφορούν 2 πλημμελήματα, αυτό του “εγκωμιασμού εγκληματικών ενεργειών” καθώς και διέγερση (επιβουλή) της δημόσιας τάξης και της “ψευδούς ανωμοτίς κατάθεσης”.

Παρόμοια παραδείγματα διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα είναι  περίπτωση της μήνυσης κατά του Θεόφιλου Μαυρόπουλου που συνυπογραψε με μέλη της οργανωσης Σ.Π.Φ κείμενο αλληλεγγύης στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ναδίρ και η περίπτωση των 13 συλληφθέντων σε παρέμβαση έξω απο τη οικία του Εισαγγελέα Μπαλτά, όπου έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε σχέση με στους χειρισμούς του εν λόγο ανακριτή και της εμπλοκής του στις υποθέσης του Επαναστατικού Αγώνα και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι πολιτικές αυτές διώξεις, οι οποίες συνεχώς εντείνονται και πληθαίνουν, εντασσονται στις πάγιες πλέον τακτικές του κράτους για τον έλεγχο και την καταστολή των αντιδράσεων της κοινωνίας. Το κράτος, στην προσπάθειά του να τιθασεύσει την όποια κοινωνική αντίδραση, από την μια χρησιμοποιεί την καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ για τον αποπροσανατολισμό και την αποχαύνωση της κοινής γνώμης και από την άλλη την αστυνομική βία και τα κιτάπια των συνεχιζόμενα αναβαθμισμένων άρθρων και διατάξεων του ποινικού κώδικα.

Τέτοιες μεθοδεύσεις και τέτοια νομοθετικά εκτρώματα στοχεύουν στον αποκλεισμό της αντίθετης άποψης, της ελευθερίας του λόγου και στην δίωξη της έκφρασης του ανατρεπτικού λόγου και της έμπρακτης αλληλεγγύης σε αυτόν. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων, που οδηγήθηκαν  στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και τα δικαστήρια, αλλά και φυλακίστηκαν με  κατηγορίες που αφορούσαν το περιεχόμενο της ιδεολογίας τους καθώς και το αγωνιστικό τους παρελθον.

Άλλωστε το ζητούμενο για την κυριαρχία είναι η προστασία του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου με οποιοδήποτε κόστος και οι κοινωνικές αντιστάσεις και διαμαρτυρίες οφείλουν να κατασταλθούν στο όνομα της σωτηρίας της χώρας (…). Σε εβδομαδιαία βάση λαμβάνονται κατάπτυστα αντικοινωνικά μέτρα, τα οποία έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής, πάνω από το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της χώρας στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Κάθε μορφή αγανάκτησης, αντίδρασης και αντίστασης καταστέλλεται και αποκρύπτεται μεθοδευμένα και κάθε φωνή που υψώνεται, φιμώνεται και θυσιάζεται στον βωμό της ησυχίας τάξης και ασφάλειας που επιζητούν οι λεγόμενες αγορές

Οι κατηγορίες οι οποίες βαραίνουν τους 20 είναι η προοτροπή σε εγκληματική πράξη που θετει σε κίνδυνο την ασφάλεια και η απείθεια σε βαθμό πλημμελήματος λόγω άρνησης των συλληφθέντων να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Ο μόνος πραγματικός ένοχος είναι το κράτος, το οποίο όχι μόνο προτρέπει και διεγείρει αλλά στην πραγματικότητα εκτελεί εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό και καταστρέφουν κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών. Όσο για την κατηγορία της απείθειας, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι, απείθεια είναι η τακτική των εκάστοτε κυβερνώντων πολιτικάντηδων και θυρωρών τεχνοκρατών, οι οποίοι λειτουργούν ενάντια στις πραγματικές ανάγκες του συνόλου της κοινωνίας, μην κρατώντας ούτε καν τα προσχήματα της δημοκρατίας τους.

Η δίωξη των 20 έρχεται ως μια εικόνα από ένα ζοφερό μέλλον και μας αφορά όλους και όλες. Στη θέση των 20 μελλοντικά  θα μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε αντιτίθεται, διαμαρτύρεται και  αντιστέκεται στην γενικευμένη επίθεση της κυριαρχίας .Όλοι όσοι απεργούν, ζητούν τα δεδουλευμένα τους καλώντας και τους υπόλοιπους να απεργήσουν, να μην πληρώσουν τα χαράτσια, τα διόδια. Όλοι όσοι, συμμετέχουν σε πορείες και συγκεντρώσεις, μοιράζουν κείμενα, αφισοκολλούν, μοιάζουν σαν τους επόμενους 20. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε να διαλαλήσουμε σε όλους τους τόνους και με όποιον τρόπο επιλέγουμε κάθε φορά ότι απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και λογοκρισία κανείς δεν είναι μόνος.

 

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται για την υπόθεση του Ε.Α.

 

Η διαχειριστική συνέλευση του 98FM

Ραδιοζώνες Αντρεπτικής Έκφρασης

 

Ιανουάριος 2012

 

98FM

January 14th, 2012

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *